Qui som

La Sra. Júlia Bonet va néixer a Andorra el 1922. Als 17 anys, va obrir una perruqueria als baixos del domicili familiar: aquest seria el primer establiment de l’empresa.

El 1939, Andorra és un país rural, sense teixit comercial i amb precàries comunicacions terrestres amb els seus països veïns; Espanya surt de la Guerra Civil i els productes bàsics són escassos, igual que a França. En aquest context, cal afegir-hi les dificultats de ser dona en aquells temps.

Malgrat tot, la Sra. Júlia va saber veure l’oportunitat del negoci i va tenir la força i l’entusiasme necessaris per dur-lo a terme. Es desplaçava a Tolosa a buscar els productes necessaris i sempre tornava amb productes cosmètics que no es trobaven ni a Espanya ni a Andorra (pintallavis, esmalts d’ungles, fragàncies, etc.).

Des de l’inici, va associar el millor producte amb la millor atenció al client, una combinació que encara avui continua essent la clau d’èxit de l’empresa i que ha sabut transmetre a tots els seus col·laboradors. Així va néixer Perfumeria Júlia.

En aquesta etapa de la seva vida, va conèixer qui seria el seu marit, el Sr. Pere Zamora. Poc temps després de contreure matrimoni, aquest va deixar la seva feina i es va incorporar al negoci familiar. Ell va contribuir fortament a mantenir l’equilibri família/negoci, gràcies al treball constant i a la dedicació conjunta del matrimoni així com de totes les persones del seu voltant. Es va impulsar el creixement del negoci amb obertures de nous punts de venda a tot el Principat. D’aquesta unió van néixer les seves tres filles, que es van acabar incorporant a la direcció del negoci familiar. Malauradament, a l’octubre de 1983, amb només 61 anys, moria el Sr. Pere Zamora, víctima d’una llarga malaltia.

Malgrat el seu caràcter familiar, l’empresa sempre ha mostrat determinació per créixer i exportar el seu model de negoci cap a altres països; el 1999, amb 15 botigues a Andorra, inicia la seva expansió pel territori espanyol i obre a Osca i Tarragona. En l’actualitat, l’empresa té 72 establiments, 22 dels quals estan a Andorra i la resta, a Espanya.

L’any 2011 es torna un any especialment dur per a Perfumeria Júlia, amb la mort de la seva fundadora i presidenta, la Sra. Júlia Bonet. Sempre la recordarem com una persona excepcional, tenaç, lluitadora i honesta, amb una vida dedicada al seu negoci, com una dona que va formar part de la transformació d’Andorra. Malgrat una pèrdua tan irreparable, les seves tres filles, amb una gran fermesa, donen continuïtat al negoci i continuen la seva expansió.

L’estratègia seguida per l’empresa l’ha situat en un lloc únic del mercat, i ha aconseguit ser el punt de trobada ideal entre les firmes cosmètiques més selectives i el client final.

Els factors clau d’èxit han estat:

PREMIS I GUARDONS

L’any 2004, neixen per iniciativa de les revistes sectorials BeautyProf i SELECTIVO els premis Perfumeria de l’Any, que són un reflex fidel de la realitat del sector cosmètic a Espanya.

Perfumeria Júlia ha estat guardonada en totes les edicions amb algun dels premis concedits, dels quals destaca el de «Millor Atenció al Client», aconseguit en 8 ocasions els anys 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 i 2012.

Altres premis rebuts són:

També els prestigiosos Premis Vogue Bellesa ens van atorgar l’any 2008 el guardó de «Millor Cadena de Perfumeria», el que suposa un reconeixement molt important de la nostra trajectòria.

MUSEU DEL PERFUM

L’any 2003, s’inaugura a Andorra el Museu del Perfum - Fundació Júlia Bonet. Situat a la primera planta de l’emblemàtic Centre Júlia a Escaldes-Engordany, dóna l’oportunitat als visitants de descobrir i submergir-se en el fascinant univers del perfum i les essències. Es tracta d’una experiència interactiva que uneix sensacions visuals, auditives i olfactives. Un passeig a través de la història de la humanitat paral·lela al món de les fragàncies i la cosmètica.

 

Contacte | Informació legal | © 2006 | Crèdits | Soci de Amicca | Museu del Perfum
Facebook